Dana 24.02.2017. godine, u prostorijama JU “Poljoprivredna škola”, Banja Luka, odrzan je prvi “ECOlogy Summit” sa temom: “Nuklearna (NE)Sigurnost”.

Na “ECOlogy Summit” su učestvovale ekipe iz naše škole, ekipe drugih razreda, smjer: veterinarski tehničar.

Svaka ekipa je imala po jednu temu za obradu i odbranu, a sve ekipe su učestvovale u raspravi, koja je bila veoma kreativna i zanimljiva.

Glasanje ekipa i prisutnih odredilo je pobjednika: II2

Izmedju prezentovanja zadatih tema i odbrane istih održano je predavanje pod nazivom “Nuklearno oružje” u sklopu slogana: “Nuklearna (NE)Sigurnost”.

Organizacija prvog: “ECOlogy Summit”, bila je isplanirana do detalja, tako da sve pohvale ovim putem upućujem mentorima ekipa, Kujundžić Milošu i Anici Šebić koji su se maksimalno potrudili da na najbolji način pripreme ekipe.

Ujedno bih zahvalio i svim ostalim učenicima koji su učestvovali u projektu.

Veliku zahvalnost dugujemo i profesorima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i došli da podrže prvi “ECOlogy Summit”, zbog male zainteresovanosti kolektiva za kreativnost naših učenika nije ih bilo mnogo: Jadranka Simić-Lalović, prof.; Vesna Đukić, prof.; Nada Rosić, prof.; Brankica Pavić, prof.

Takođe zahvalnost dugujemo Ljubinki Govedarici, profesoru naše škole, koja je organizaciji ustupila tehnička sredstva za rad: laptop, projektor, te dodatnu opremu.

Posebnu pohvalu zaslužuje direktor škole, g. Edi Haneš koji je imao razumjevanja za ideje naših kreativnih učenika.

Nadamo se da će neki budući projekti biti ozbiljnije shvaćeni i da veća podrška neće izostati.

F O T O

Saša Derajić