Nivo složenosti: {rstr_skip}IV{/rstr_skip}, četverogodišnja stručna škola
NASTAVNI PLAN I PROGRAM ZA SVA ZANIMANJA U STRUCI POLJOPRIVREDA I PRERADA HRANE
Увођење новог занимања – агротуристички техничар у наставни процес прати европске трендове у развоју агробизниса јер афирмише три значајне привредне гране: пољопривредну производњу, туризам и угоститељство.
Ученици се кроз наставни процес оспособљавају за сљедеће послове:
- Организација и рад у пољопривредној производњи поштујући принципе еколошке производње житарица, поврћа, воћа, меса, млијека…
- Просторно и хортикултурно уређење газдинства поштујући естетику и традицију;
- Осмишљавање и презентација туристичких садржаја и услуга ;
- Припремање и послуживање хране његујући традиционалну кухињу и обичаје;
- Примјена основа предузетничког пословања и организације рада;
- Промоција обичаја (рукотворине, пјесме, ношње, исхрана…).