Dana 05.11.2016. godine u prostorijama JU Poljoprivredna skola, Banja Luka, odrzan je Prvi naucni forum sa temom misli zeleno.

Na forumu su ucestvovale banjalucke skole, srednja medicinska skola sa dve ekipe, ekonomska skola, katolicka gimnazija i poljoprivredna skola kao domacin.

Svaka ekipa je imala po jednu temu za obradu i odbranu, a sve ekipe su ucestvovale u raspravi, koja je bila veoma kreativna i zanimljiva.

Strucni ziri, koji su cinili profesori poljoprivredne skole i pedagog skole, ocenjivali su ucenicke radove, prezentacije i odbranu istih.

Izmedju odbrane tema, ucenici nase skole odrzali su naucna predavanja na gore navedenu temu, kao i sponzor prvog naucnog foruma Euro Beta iz Banja Luke, koja je skoli donirala kontejnere za odvajanje otpada.

Pored Euro Bete sponzor Prvog naucnog foruma bila je i pekara Manja koja je takmicarima i svim prisutnim obezbedila slanu zakusku i ukusne kolace.

Nakon takmicarskog dela, strucni ziri je sumirao rezultate i kao pobednik ovogodisnjeg foruma proglasena je prva ekipa srednje medicinske skole.

Nasa skola zauzela je drugo mesto.

Organizacija prvog naucnog foruma, bila je isplanirana do detalja, tako da sve pohvale ovim putem upucujem mentorima nase ekipa, Derajic Sasi, Kujundzic Milosu i Brkovic Bojani koji su se maksimalno potrudili da na najbolji nacin prezentuju nasu skolu.

Ujedno bih zahvalila i svim ostalim ucenicima koji su predstavljali nasu skolu, a takodje i profesorima koji su odvojili slobodno vreme i dosli da podrze nasu ekipu, kao i svim clanovima naseg kolektiva koji su imali razumevanja i volje da podrze kreativnost nasih ucenika.

Posebnu pohvalu zasluzuje direktor skole koji je obezbedio sve sto je ucenicima bilo potrebno za ostvarenje projekta.

 

Maja Bozic, prof.

 

PRILOG RTRS-s O ŠKOLSKOM NAUČNOM FORUMU POGLEDAJTE NA OVOM LINKU