Upravo su zdravi životni stilovi i kultura dijaloga ujedinili učenike iz 16 banjalučkih srednjih škola da učestvuju u projektu Zdravi životni stilovi u organizaciji NVO Perpetum Mobile.Projekat  je počeo u februaru mjesecu I  trajao je sve do juna mjeseca 2020 godine.Prvi dio aktivnosti odnosio se na  predavanja i radionice iz oblasti zdravih životnih stilova,  gdje su učenici  imali priliku učiti i o osnovama debate, kao i oprobati se kao afirmacijska ili negacijska ekipa debatujući na teme iz ,,Priručnika Y”. Nakon što su učenici edukovani u prethodna tri ciklusa edukacije,pristupilo se fazi snimanje i TV emitovanje debatnih emisija pod nazivom ,,čEtaonica”.

U velikom studiju Elta televizije od 15.6.2020 godine  počelo je snimanje serijala emisija u okviru projekta „Kulturom dijaloga do zdravih životnih navika“ koji se radi u saradnji sa udruženjem Perpetuum mobile. U debatnoj emisiji Četaonica, predstavnici učenika 15 banjalučkih srednjih škola će kroz takmičenje pokazati ko je najbolji u debatama, prvenstveno o temama koje i dalje predstavljaju neku vrstu tabua na našim prostorima.

Emitovanje prve emisije Četaonica je na programu 29.06. u 21 čas na programu Elta televizije. Pobjednici prvih sedam emisija, njih 14 i jedna ekipa koja je žrijebanjem prošla direktno, učestvuju u četvrtfinalnom dijelu takmičenja. Pobjednici takmičenja biće poznati 21. jula, kada je na programu finalna emisija. U projektu su učestvovali učenici III razreda(Pačavra Isidora,Anđela Kecman I Marija Marić)  naše škole zajedno sa profesorom Ljubišom Rokićem.

Ljubiša Rokić, prof.

F O T O