Такмичење у ручној берби кукуруза одржано је 2.11.2023. године. Наша школа била је домаћин овог такмичења. Одржано је у склопу активности поводом 100-година постојања Пољопривредне школе у Бањој Луци. У госте су нам стигли професори и ученици  Пољопривредно-прехрамбене школе из Приједора, Пољопривредне и медицинске школе из Бијељине и СШЦ „Голуб Куреш“ из Билеће. Међу гостима су били и представници Министарства пољопривреде Горан Бурсаћ и  Саша Лалић, као и шеф Завода за кукуруз проф. Радановић Славко.

Школа из Приједора и наша су имале по двије екипе, а остали по једну. Такмичило се укупно шест екипа.

Јесењи дан сунчан, али не превише топао, шушти лишће, а вриједне дјечије руке вјешто и брзо откидају клипове зрелог кукуруза.  Ипак, само једна екипа може бити побједник. Прво мјесто на парцели 1 са убраних 115,28 кг освојили су Раде Малешевић и Стефан Солар из наше школе. Друго и треће мјесто на другој и трећој парцели освојили су ученици из Приједора убравши 105,10 кг, односно 102,75кг. Ни остале ученике не треба изоставити, јер како кажу, Лазар Малић из II-3 и Ведран Љубичић из I-3, важно је учествовати.

Ф О Т О

Такмичење је било ревијалног карактера, а ученици су адекватно награђени. Протекло је у лијепом дружењу. Све школе и учесници су добили захвалнице за учешће на такмичењу.

Зорица Вуковић, проф.