Takmičenje iz predmeta Demokratija i ljudska prava u Poljoprivrednoj školi-Banja Luka školska 2018.-2019.

U srijedu, 6.03.2019. godine u Poljoprivrednoj školi (od  12 30 časova) održano je takmičenje iz Demokratije i ljudskih prava , u okviru projekta  „Ja građanin“.Takmičenju je pristupilo šest odjeljenja trećih ( III) razreda.

Razred-Odjeljenje Tema-Problem istraživanja Mjera javne politike
III1 „Zabrana upotrebe pirotehničkih sredstava“ Dopuna,  Zakona o proizvodnji i prometu pirotehničkih sredstava, glava III tačka 1.
III2 „Problem obnove sportskih igrališta“

 

Donošenje novog zakona o sportu u R.Srpskoj
III3 „Problem vršnjačkog nasilja“

 

Učenici nisu naveli mjeru javne politike!
III4 „Problem odlaska mladih ljudi iz zemlje“ Strateška –sistemska mjera: Obrazovanje deficitarnih kadrova,Povečane  stimulacije za otvaranje malih,srednjih i velikih preduzeća!
III5 „Nasilje u porodici“ Zakon o zaštiti od nasilja u porodici -Postupak ostvarivanja žrtava nasilja u porodici, dopuna  član-a  11. i 12.
III10

 

 

„Uvođenje doživotne kazne za teške

prestupnike“

Prijedlog o izmjenama  i dopuni  Krivičnog zakona R. Srpske!

 

Portofolije su vrednovali, Nada Rosić pedagog, Sanja Vujović, psiholog i Marijana Bumbić, socijalni radnik. Navedeni članovi su obučeni za procjenu i evaluaciju rada učenika u okviru projekta Ja građanin.Učenike je za takmičenje pripremao prof. Ljubiša Rokić. Najuspješniji u izradi portofolija, pripremi dokumentacije i usmenoj prezentaciji, imao je  III1  razred  sa temom, „Zabrana upotrebe pirotehničkih sredstava.

Slike sa školskog takmičenja možete pogledati ovdje

Ljubiša Rokić, prof.