Učenici Poljoprivredne škole su uspješno prezentovali istraživačke aktivnosti u okviru projekta „Moj Ustav“ u organizaciji Nansen Dialog Centra, boraveći u Sarajevu od 16.6. do 18.6.2014 godine. Posebno se zahvaljujemo Jeleni Zorić i Dejanu Đukiću na učešću u svečanosti  povodom proslave 200.godišljice Norveškogustava,  ali i prezentaciji u Parlamentarnoj skupštini BiH, naravno i ostalim učenicima na primjernom ponašanju i uspješnom radu.

Prvog dana programa i svečanosti u kino sali Meeting point učenicima i nastavnicima obratila se direktorica Nansen Dialog CentraLjuljeta  Goranci Brkić, ,ambasadorica Kraljevine Norveške Vibeke Lilloe  i Kristian Norhaim član Parlamenta Norveške.Nakon pozdravnih riječi učenici IGimnazije iz Sarajeva ,Srednje Medicinske škole iz Doboja ,Srednja strukovna školaiz  Jajca i Poljoprivredne škole iz Banjaluke imali su čast da prezentuju svoje prijedloge i istraživanja. Naš profesor Ljubiša Rokić prezentovao je projektne aktivnosti pošto je bio jedan od autora priručnika. U panel programu i komentarima  učestvovali su  i profesori sa Sarajevskog univerziteta i Univerziteta u Istočnom Sarajevu kao i predstavnici NVO-a.

U poslijepodnevnim satima istog dana, učenici 18 srednjih škola sa prostora BiH u prostorijama Parlamentarne škupštine obratili su se gostima i predstavnicima vlasti.

Večernje sate učenici su iskoristili za obilazak grada, a profesori za razmjenu iskustava..

 

Slike možete pogledati ovdje…