U saradnji sa gradskom razvojnom agencijom škola je u projektu animiranja učenika u smislu realizacije učeničkih biznis idea. Projekat je osmišljen sa ciljem da se podstaknu učenici Poljoprivredne škole za rad na aktivnostima vezanim za istraživanje novih mogućnosti za razvoj i korištenje zemljišnog posjeda u vlasništvu njihove porodice  a time i na osmišljavanje novih poslovnih aktivnosti.

Zamišljeno je da učenici, a kroz popunjavanje ovog Projektnog formulara, analiziraju posjed svoje porodice i opišu trenutno stanje (proizvodnja i kapaciteti posjeda), zatim definišu svoju razvojnu viziju i konkretnu projektnu ideju, analiziraju primjere dobre prakse iz okruženja u vezi sa tom projektnom idejom i na kraju opišu svoju projektnu ideju posmatranu kao novu poslovnu aktivnost i šansu za njihovo zapošljavanje ili generisanje dodatnih prihoda.

Učenici koji ne žive trenutno na selu mogu opisati posjed koji njihovi roditelju posjeduju a ne obrađuju ili mogu da za svoju poslovnu ideju planiraju da će potrebno zemljište iznajmiti.

Za najaktivnije učenike, u sljedećoj školskoj godini, biće organizovane dodatne radionice s ciljem da se učenicima omogući da prošire svoje znanje i prikupe sve informacije koje su im potrebne za realizaciju poslovne ideje kao npr. izrada biznis plana, registracija firme ili gazdinstva, marketing, razvoj tržišta, bendiranje, udruživanje proizvođača, tehnologije proizvodnje i prerade i slično), te organizovane studijske posjete drugim proizvođačima a najuspješniji učenički radovi biće i nagrađeni.

Molimo vas formular popunjavati na računaru i vratiti najkasnije do 27.5.2016, na e-mail adresu: vesna.marinkovic@cidea.org

FORMULAR PREUZMITE OVDJE