Poštovani,

u nastavku vam šaljemo poziv da se prijavite na program u realizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Rok za prijavu je 15.04.2019. godine.

“Ambasada SAD-a, u saradnji sa svojim partnerima, organizuje program za razvoj liderskih vještina za učenike i profesore srednjih škola u proteklih devetnaest godina. Program je poznat kao “Program liderstva mladih” i implementiran je do sada u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Ove godine, uz odobrenje nadležnih ministarstava u RS i FBiH, program će biti ponuđen srednjoškolcima i njihovim nastavnicima iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke. Smatramo da je važno da sadašnje generacije srednjoškolaca u ovim gradovima dobiju priliku da učestvuju u tako prestižnom programu.

Ukupno 21 učesnik iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke će provesti četiri sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će kroz razne radionice i volonterski rad naučiti o važnosti rada u zajednici i vrijednosti multikulturalizma. Nakon povratka, učesnici će zajedno raditi na projektima od značaja za njihov grad i okruženje u kojem žive i rade.

Realizacija programa planirana je u desetom mjesecu 2019. godine. Ovaj period je izabran tako da se bosanskohercegovački srednjoškolci bolje upoznaju sa školovanjem u SAD-u, jer škole tada počinju svoj jesenski semestar.

Uspješni kandidati moraju pokazati dobre vještine engleskog jezika, ali imati i snažan interes za ciljeve programa, timski rad i primjenu stečenog znanja za određene projekte. Detaljnije informacije o sadržaju programa, kao i prijave za učešće su priložene. Zamolićemo vas da podelite informacije sa učenicima i nastavnicima vaših škola. ”

S poštovanjem,

mRESURS tim

PRILOZI: