JU Poljoprivredna škola iz Banja Luke  dobitnik je kao kolektiv priznanja  za prikaz i dostavljanje multimedijalnih sadrzaja u toku realizacije on- line nastave na daljinu.Tekst zahvalnosti prenosimo u cjelosti sa zvanične stranice Civitasa BiH(www.civitas.ba) .Zahvaljujemo se učenicima III1 razreda (Živković Marjani i Milošu Niniću) kao i ostalim učenicima koji su učestvovali u projektu „Ja gradjanin“ sa temom“ Problem zagadjenja vazduha u našoj sredini „ i predmetnom profesoru Ljubiši Rokiću.

POGLEDAJTE VIDEO

Dio zahvalnosti prenosimo…..

 

Multimedijalni sadržaji Civitas online nastave građanskog obrazovanja imali su više od 300 000 pregleda. U njihovoj pripremi sudjelovalo je više od stotinu profesora, nastavnika i studenta – peer edukatora kojima su dodijeljene zahvalnice za doprinos prvoj online predmetnoj nastavi građanskog obrazovanja u našoj zemlji.

Civitas online nastava počela je 17.03.2020. Do kraja školske godine njene multimedijalne sadržaje pregledalo je 304 927 korisnika. Ovi sadržaji bili su podijeljeni u više sekcija. Počeli smo sa Srednjoškolskim programom i Utorkom za osnovce – sadržajima koji su pratili nastavnim planom i programom definirane module, lekcije i ishode učenja za predmetnu nastavu građanskog obrazovanja. Uz znanja koja su učenici usvajali koristeći audio i video prezentacije, pripremali smo i objavljivali kvizove znanja, blic testove, zadaće, te izazove praktične i problemske nastave kako bi se mogao pratiti rad i uspjeh učenika. Nakon toga uveden je „Kutak za nastavnike“ – edukativni program koji su vodili naši univerzitetski stručnjaci, a u kojem je bilo riječi o metodici nastave građanskog obrazovanja i prilagodbi poučavanja za aktivno i odgovorno građanstvo individualnim potrebama svakog učenika s fokusom na rad s djecom i mladima koji imaju poteškoće u učenju i razvoju. Do kraja školske godine otvorene su i sekcije „Prvi koraci“ – program za rani odgoj i obrazovanje namijenjen odgajateljima predškolskih ustanova i nastavnicima razredne nastave i „Kutak za peer edukaciju“ koji je bio namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji žele naučiti i istražiti nešto više, a uređivali su ga i pripremali studenti i svršeni mladi profesionalci, članovi CIVITAS alumni mreže. U mjesecu travnju/aprilu otvorili smo i program za našu Univerzitetsku mrežu namijenjen predstavljanjima studentskih istraživačkih radova na temu političke, medijske i informacijske pismenosti, političke participacije građana u procesima javnog odlučivanja, te druge teme od javnog značaja.

 

Dobitnici zahvalnice u kategoriji Kolektivi i istaknuti pojedinci su:

Dika Makota, CIVITAS Mreža edukatora
Edin Vučelj, Oružane snage Bosne i Hercegovine, CIVITAS Alumni Mreža
Ayse Cankaja, studentica – aktivistkinja
Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama i psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla
Elektrotehnička škola Tuzla (odjeljenja 3T1, 3T2, 3T3 i 3T5)
Mješovita srednja škola Bugojno (odjeljenja IIIa, IIIb, IIIc, IIId, IIIe)
JU Poljoprivredna škola, Banja Luka
Srednja škola Pere Zečevića, Odžak
Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš – Sarajevo
Mješovita srednja škola „Vitez“, Vitez
Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde
Mješovita srednja škola „Zijah Dizdarević“, Fojnica
Mješovita srednja škola „Profesor Omer Filipović“, Ključ
Richmond Park International Secondary School, Sarajevo
Osnovna škola „Glamoč“, Glamoč
Osnovna škola „Bristovi“, Bugojno
Osnovna škola „Hamza Humo“, Babino-Zenica
Osnovna škola „Hašim Spahić“, Ilijaš – Sarajevo
Osnovna škola „Kiseljak 1“, Bilalovac
Osnovna škola „Husein ef. Đozo“, Goražde
Osnovna škola „Kaćuni“, područno odjeljenje Katići
Osnovna škola „Kaćuni“, područno odjeljenje Busovaća
Osnovna škola „Malta“, Sarajevo
Osnovna škola „Drvetine“, Bugojno
Osnovna škola „Višća“, Živinice

 

https://civitas.ba/civitas-dodijelio-zahvalnice-pojedincima-i-kolektivima-koji-su-dali-doprinos-prvoj-online-nastavi-gradanskog-obrazovanja/

Ljubiša Rokić, prof.