Pravilnik o Planu upisa u srednje škole za školsku 2021/2022. godinu objavljen je  na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Ovim Pravilnikom predviđen je upis 10.953 učenika raspoređenih u 466 odjeljenja, od čega 8.251 učenik u zanimanja četvrtog stepena složenosti, a 2.702 učenika u zanimanja trećeg stepena složenosti.

Plan upisa 2021-2022

U novoj školskoj godini planiran je upis  učenika u dva nova zanimanja u struci Poljoprivreda i prerada hrane – Agrotehničar i Agroproizvođač.

Učenici i njihovi roditelji mogu besplatno preuzeti Android aplikaciju „Vodič kroz zanimanja“, a koja je ažurirana i dostupna na Google Play marketu. Svi zainteresovani mogu preuzeti i instalirati aplikaciju na svoje mobilne telefone.

Aplikacija omogućava učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima prikaz plana upisa za školsku 2021/2022. godinu u svakoj srednjoj školi u Republici Srpskoj, kao i opise svih zanimanja, uključujući statističke podatke Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.