POZIV – KONFERENCIJA “MLADI U DIGITALNOM DOBU”

Utorak, 13. novembar, 10:30 – 15:30
Narodno pozorište Republike Srpske
(Kralja Petra I Karađorđevića 78, Banja Luka)

EU info centar, u saradnji sa BIT Aliansom, vodećim savezom 14 najvećih IT kompanija u BiH, poziva učenike škole da učestvuju na konferenciji „Mladi u digitalnom dobu“ koja će se održati 13. novembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci s početkom u 10.30 sati.

Konferencija je namijenjena mladima uzrasta od 15 do 18 godina, koji će od 2020. činiti novu radnu snagu i koji sada razmišljaju o profesionalnoj orijentaciji i usvajanju različitih vještina koje treba da im olakšaju zaposlenje i obezbijede budućnost. Organizacijom konferencije “Mladi u digitalnom dobu” želimo motivisati mlade na razvoj karijere i preduzetništvo u aktuelnim digitalnim industrijama koje su im bliske i ponuditi odgovore na pitanja o obrazovanju i zaposlenju. Srednjoškolci će imati prilku da čuju iskustva stručnjaka koji će im odgovoriti na pitanje kako započeti karijeru u atraktivnim sektorima i kako savladati vještine koje će biti najpoželjnije u ne tako dalekoj budućnosti. Ugostićemo neke od najznačajnijh ljudi u IT industriji u BiH, inovatore u digitalnom sektoru, profesore i uspješne preduzetnike.

Učešće na konferenciji je besplatno za sve zainteresovane učenike, a jedino ograničenje je broj mjesta te stoga pozivamo učenike naše škole da se što prije prijave kod profesora informatike Pušonja Darka i na e-mail informatika@poljskolabl.rs.ba do 9. novembra. U prilogu je i odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Mladima u BiH će kroz četiri konferencije (Banjaluka, Mostar, Tuzla i Sarajevo) biti predstavljena „Digitalna agenda za Zapadni Balkan“ kao zajednički napor šest partnera iz Zapadnog Balkana, koju je prepoznala Evropska komisija kao jednu od šest vodećih inicijativa za ciljeve angažovanja u Kredibilnoj perspektivi proširenja i unaprijeđenja angažovanja EU sa Zapadnim Balkanom.

PRILOG