U organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, Programom “Prilika plus” i gradom Prijedorom, u sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru, održan je Treći sajam zanimanja Republike Srpske.

Sajam je održan 30. marta 2018.god, a cilj sajma bio je upoznavanje učenika devetih razreda osnovnih škola sa strukama i zanimanjima u oblasti srednjeg obrazovanja.

Akcenat je ove godine bio na deficitarnim zanimanjima na tržištu rada. Učenicima su predstavljena zanimanja koja su potrebna privredi, a to su između ostalog brojni zanati i sve trogodišnje škole. Učenici devetih razreda, koji su došli  iz 130 osnovnih škola Republike Srpske, imali su priliku da na štandovima škola, na zanimljiv i interaktivan način, upoznaju sva zanimanja.

Našu školu, kao i njena zanimanja, na sajmu su predstavljali profesori sljedećem sastavu: Mirela Kunić,  Vesna Đukić, Bojana Vučić, Milan Štrbac i Dragomir Raca. Pored profesora,  značajnu ulogu u prezentaciji zanimanja zauzeli su i učenici naše škole, koji su na zanimljiv i pristupačan način svako to zanimanje približili budućim srednjoškolcima.

Na povratku u Banju Luku, iskoristili smo priliku za kraći odmor i posjetu Etno Selu BK „Oaza“.

Bojana Vučić, prof.

FOTO GALERIJA