Poštovani,

ovim putem najavljujemo javni skup sa ciljem podrške, pomoći i donacije Udruženju za pomoć djeci sa posebnim potrebama, koji je planiran da se održi u subotu, 12. novembra, u 15 časova na Trgu Krajine u Banja Luci.

Pozivamo vas da se odazovete našem pozivu ili ako imate neku ideju koju mozemo realizovati pridružite nam se na Trgu Krajine kao građani i podržite ovu akciju i svojim ličnim činom.

Svoju pomoć u vidu simboličnih donacija po ličnom izboru možete izvršiti na licu mjesta na Trgu Krajine predstavnicima Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama, a najmanje što možemo uraditi je da podijelimo slijedeći link “one world one sky” kako bismo se skupili u što većem broju , najavu događaja kojem se mozete pridružiti možete naći na sledecem linku : https://www.facebook.com/events/1852192024999732/

Akcija ima čisti humanitarni karakter, bez ikakvih nacionalnih, vjerskih, političkih i bilo kakvih drugih sličnih promotivnih obilježja!

Sama akcija održaće se javnim skupom podrške roditeljima djece sa posebnim potrebama i ima internacionalni karakter, jer je dio globalnog humanitarnog projekta pod nazivom “One world, one sky” koji će se upriličiti u više evropskih zemalja, kada će na simboličan način sa gradskih Trgova Njemačke, Rusije, Ukrajine, Moldavije, Rumunije, Srbije i BiH, odnosno, Banja Luke, simbolično biti vinuti plavi baloni mira i jedinstva istovremeno sa svih lokacija, dok će svaka lokalna zajednica podržati i donirati sredstva određenim ustanovama i pojedincima kojima je naša podrška najpotrebnija.

Akcija u Banja Luci inicirana je u saradnji privatnih kompanija i Udruženja građana djece sa posebnim potrebama “Mala kuća” i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banja Luka, a potpomognuta nizom drugih aktera, kao i učešćem samih građana.

U nadi da ćemo zajedno učiniti ovaj događaj mogućim jer naše malo njima znači puno.

Srdačan pozdrav,

Ivana Kirov