UČENICI POLJOPRIVREDNE ŠKOLE NA 18.BRČKO KAMPU-LJETNA ŠKOLA DEMOKRATIJE

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i u partnerstvu sa Vladom Brčko Distrikta organizovalo je  Osamnaesti Brčko ljetni kamp – Ljetnu škole demokratije koja se održala  u periodu od 17.06. do 21.06. u Distriktu Brčko.

Kao i prethodnih godina, CIVITAS je učenicima osnovnih i srednjih škola – učesnicima Brčko ljetnog kampa ponudio  različite sadržaje edukativnog, kulturnog i sportskog karaktera. Učenici osnovnih škola su sticali  znanja i razvijali vještine koje su im potrebne da bi dali svoj doprinos očuvanju životne sredine i zagovarali odgovornije politike koje služe očuvanju i racionalnom korištenju prirodnih resursa, zaštiti posebno ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. Njihove starije kolege, učenici srednjih škola, su analizirali i ukazali na nedostatke i dali prijedloge za unaprijeđenja postojećih politika i programa srednjoškolskih praksi i poticanja omladinskog poduzetništva.

Pored navedenih edukativnih radionica, učenici su uživali u mnogobrojnim sportsko-zabavnim aktivnostima, rok koncertu, akcijama društveno-korisnog rada, druženju i večernjim izlascima.

Sa učenicima Poljoprivredne škole koji su prisustvovali i aktivno učestvovali u radu kampa bio je Ljubiša Rokić, nastavnik demokratije i ljudskih prava.

Slike sa kampa možete pogledati u galeriji…