Obraćamo Vam se povodom jedinstvenog projekta u Srbiji i Republici Srpskoj, biblioteke “Mladi talenti” pod nazivom “Zbornik književnog stvaralaštva mladih Republike Srpske”. Cilj je da se na konkurs uključe deca iz Republike Srpske koja su talentovana i pišu poeziju i kratke priče, dogodovštine, mitove, legende, do 1 kucane strane formata A4. Među pristiglim radovima iz svih škola odabraćemo najbolje koji će biti uvršteni u Zbornik. Predlažemo i savetujemo da uvrstite što više dece na konkurs.

Predavač maternjeg jezika, čija su deca odabrana i uvrštena u Zbornik, dobija jedan primerak knjige sa posvetom na poklon.

Ovaj projekat je naišao na izuzetno veliko interesovanje, a o istome se možete informisati i preko našeg veb sajta www.srpskakuca.org.rs Radove je potrebno dostaviti što hitnije. Radove slati poštom na adresu KIC “Srpska kuća” Hajduk Veljkova 23, 12000 Požarevac, Republika Srbija sa naznakom Za konkurs za Zbornik ili e-mail na adrese srpskakuca@sbb.rs ili srpskakuca@gmail.com

Ne propustite priliku da se deca iz Vaše škole nađu u ovom jedinstvenom i značajnom Zborniku i postanu deo velike porodice mladih pisaca Republike Srpske.
Uz konkurs koji se popunjava za svako dete pojedinačno šalju se i radovi deteta. Svako dete može poslati jedan ili više radova uz upitnik (konkurs) koji vam dostavljamo u prilogu kao i izgled dosadašnjih naših Zbornika.

Ovaj Zbornik je izuzetno je značajan kao PORTFOLIO i za LETOPIS za školu, decu i predavače maternjeg jezika jer je knjiga registrovana kod narodne biblioteke Srbije.

Bratislav Golić
Glavni i odgovorni urednik
KIC “Srpska kuća”
Hajduk Veljkova 23
Republika Srbija
T. ++381 12 211 066, 211 099
M. ++381 63 226 046