U CILJU INFORMISANJA MATURANATA OSNOVNIH ŠKOLA O PROFESIONALNOJ ORIJENTACIJI, U MJESECU MARTU, PROF.BOJANA VUČIĆ I PROF. VANJA PERENDIJA POSJETILE SU VEĆI BROJ ŠKOLA, KAKO GRADSKIH, TAKO I PODRUČNIH ŠKOLA I ODJELJENJA.

TOKOM OVOG PERIODA POSJETILE SMO 16 ŠKOLA I ODRŽALE 21 PREZENTACIJU.

ŠKOLE SU NAM IZAŠLE U SUSRET, TE SMO NAJČEŠĆE, NA ČASOVIMA ODJELJENSKE ZAJEDNICE, KROZ PREZENTACIJU I PROMOTIVNI MATERIJAL, UČENIKE DEVETIH RAZREDA, UPOZNALI SA NAŠOM ŠKOLOM, SMJERIVIMA I ZANIMANJIMA KOJI SU PLANIRANI ZA UPIS ZA SLJEDEĆU ŠKOLSKU GODINU, NAČINOM IZVOĐENJA PRAKTIČNE NASTAVE KAO I MOGUĆNOSTIMA KOJE IM SE PRUŽAJU PO ZAVRŠETKU SVAKOG OD TIH SMJEROVA, BILO DA JE U PITANJU ZAPOSLENJE ILI DALJI NASTAVAK ŠKOLOVANJA.

UČENICI SU IMALI PRILIKU DA SE UPOZNAJU SA SVIM AKTIVNOSTIMA NAŠE ŠKOLE KROZ CIJELU GODINU, KAKO ONIM U SAMOJ UČIONICI TAKO I VAN NJE.

UČENICI SU POKAZALI ZAINTERESOVANOST, PO NAJVIŠE, ZA VETERINARSKE TEHNIČARE ALI ZNATAN BROJ I ZA NOVO ZANIMANJE TEHNIČAR HORTIKULTURE.

PO ZAVRŠETKU PREZENTACIJE IMALI SU MOGUĆNOST POSTAVLJANJA PITANJA OKO NEKIH DETALjNIJIH INFORMACIJA KOJE SU IH INTERESOVALE (SEKCIJE KOJE IMAMO, PREDMETI KOJI IM SE BODUJU PRI UPISU KAO I SAMA PROCEDURA UPISA, ITD.)

KAO PRIJEDLOG ZA NEKE DALJE AKTIVNOSTI BI PREDLOŽILE: UKOLIKO SE NAREDNIH GODINA NE BI IMALA MOGUĆNOST NA OVAJ NAČIN PROMOVISATI ŠKOLA, JER IZISKUJE PUNO ANGAŽOVANOSTI VAN RADNOG VREMENA I VREMENA PROVEDENOG NA TERENU KAO I POTREBNIH SREDSTAVA, MOGAO BI SE URADITI PROMO MATERIJAL U BIDU MANJIH PLAKATA KOJE BI MOGLI POSTAVITI NA OGLASNIM TABLAMA U HOLOVIMA OSNOVNIH ŠKOLA. TAKOĐE, U NAŠOJ ŠKOLI OBAVESTITI UČENIKE PUTEM KNJIGE OGLASA O UPISU I ZANIMANJIMA KAKO BI I ONI UČESTVOVALI U PROMOCIJI ISTIH ( OBAVEŠTAVAJUĆI SVOJE BLIŽNJE KOJI DOLAZE NA UPIS, PRIJATELJE I SL..)

UBUDUĆE, ZNAČAJNIJE AKTIVNOSTI U ŠKOLI DA BUDU (AKO JE MOGUĆE ) MEDIJSKI PROPRAĆENE..Npr:SEZONA PRODAJE RASADA, PROJEKAT SEDMICA, UPIS U PRVI RAZRED….

POSJEĆENE ŠKOLE:

OŠ „SVETI SAVA“

OŠ „VUK S. KARADŽIĆ“

OŠ „STANKO RAKITA“

OŠ „BORISAV STANKOVIĆ“

OŠ „SV. ĆIRILO I METODIJE“ (PISKAVICA)

OŠ „MILAN RAKIĆ“ (NOVOSELIJA I KARANOVAC)

OŠ „JOVAN DUČIĆ“ (ZALUŽANI I KULJANI)

OŠ „MLADEN STOJANOVIĆ“ (LAKTAŠI)

OŠ „VOJISLAV ILIĆ“ (KRUPA NA VRBASU)

OŠ „MIROSLAV ANTIĆ“ (BISTRICA)

OŠ „IVO ANDRIĆ“

OŠ „GEORGI STOJKOV RAKOVSKI“

OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“

OŠ „PETAR PETROVIĆ NJEGOŠ“

OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ“

OŠ „GEORGIOS A. PAPANDREU“ (ALEKSANDROVAC)

PROF. VANJA PERENDIJA

PROF. BOJANA VUČIĆ