U nedjelju, 15.4.2018. u 9:00 časova ispred Poljoprivredne škole okupili su se učenici i profesori radi odlaska u Donju Gradinu. Profesori Biljana Bespaljko, Igor Gavrilović, Milena Kosanović–Stanić su bili zaduženi od strane direktora škole da povedu učenike u Donju Gradinu gdje se obilježava Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini .

Ispred škole za Gradinu krenulo je 18 učenika i to iz: I1 – 2 učenika, I2 – 6 učenika, I5 – 4, I3 – 1 , i  II1 – 5 učenika, u pratnji 3 gore navedena profesora.

Učenici i profesori su došli u Donju Gradinu u 10:45 časova i nakon što su pogledali izložbu učeničkih radova, uputili su se ka mjestu gdje su se polagali vjenci, održan parastos i pomen žrtvama ustaškog genocida.

Poslije završetka programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida, učenici su sa profesorima u 13:30 časova krenuli za Banjaluku, a ispred Poljoprivredne škole su stigli u 15:00 časova .

Izvještaj predala:

Milena Kosanović – Stanić, prof .