“Back to the Summer” – Wade Bradford

“English Reading club” je u okviru Svetosavske proslave izveo multimedijalni performans “Back to the Summer” Wadea Bradforda.

U scenskom prikazu koji ima naučno fantastične elemente, govori se o grupi teenager-a koji se, pred početak školske godine žele vratiti na početak raspusta. Jedna djevojka konstruiše vremeplov i grupa učenika kreće na put kroz vrijeme. Umjesto na početak ljeta, vraćaju se u 80-te godine prošlog vijeka, a onda zbog kvara na vremeplovu, dolaze u antički Egipat, pa u  New York iz 19. vijeka, Divlji Zapad, Hollywood i konačno odlaze u budućnost, gdje sreću poznatu glumicu koja njih, a i sve ostale izgubljene u vremenu, vraća u sadašnjost. U komadu ima nekoliko muzičkih i plesnih elemenata, a predstavu prati odgovarajuća vizuelna scenografija.

Učenici Sergej Dragušić, Nebojša Štadler, Teodora Garić, Suzana Mehić, Danijel Dević, Marija Erak, Dajana Brđanin, Dajana Vidaković, Strahinja Bojanić, Dojčinovič Vladimir, Nevena Popović, Stefan Savo Mićević, Tamara Trkulja, Tatjana Ivetić i Vujmilović Nikolina su veoma uspješno izveli performans, uz pomoć Dajane Zarić, koja je bila zadužena za muziku i Aleksandre Burazor koja se brinula za vizuelnu scenografiju.