Profesor  JU “Poljoprivredna škola” Banja Luka Ljubiša Rokić, dobitnik je priznanja “NajNastavnik”  za školsku 2019-2020 godine, za kreiranje on line  nastavnih sadržaja u okviru predmeta Demokratija I ljudska prava.

Pismo zahvalnosti prenosimo u cjelosti…

“Poštovani nastavnici, dragi učenici, saradnici, partneri i prijatelji Obrazovnog centra CIVITAS,

prije tri mjeseca smo kao odgovor na obustavu tradicionalnog modela nastave zbog proglašenja pandemije virusa COVID-19 pokrenuli ciklus video lekcija i započeli pripremu različitih multimedijalnih sadržaja za potrebe online nastave građanskog obrazovanja. Ponosni smo na činjenicu da je broj korisnika ovih programa premašio 280 000, te da su u kreiranju sadržaja ravnopravno sudjelovali odgajatelji, nastavnici razredne i predmetne nastave, studenti – peer edukatori i profesori javnih univerziteta iz cijele zemlje. Odlučili smo stoga dodjelu priznanja izvrsnosti „NajNastavnik“ ove godine vezati za rezultate, inovativnost i autorstvo na multimedijalnim sadržajima koje su naši edukatori pripremali za potrebe online nastave, kvalitet u online poučavanju sadržaja građanskog obrazovanja i mentorstvo kolegama u pripremi i prilagodbi sadržaja građanskog obrazovanja za potrebe online nastave. Uz pet od ranije poznatih kategorija za rani odgoj i obrazovanja, razrednu i predmetnu nastavu građanskog obrazovanja u osnovnim školama, CIVITAS školske programe građanskog obrazovanja u srednjim školama i univerzitetskih programa, ove godine dodajmo i novu kategoriju, kategoriju posebnog priznanja za studente – peer edukatore.

Dobitnici priznanja izvrsnosti „NajNastavnik“ u realizaciji predmetne nastave građanskog obrazovanja u srednjoj školi su:
Tamara Bujanović Malkoč, Bihać
Ahmed Omerović, Tuzla
Admira Uzunić, Tuzla
Ljubiša Rokić, Banja Luka
Haris Hadžizukić, Konjic
Sabina Makota, Goražde


Dobitnica posebnog priznanja je Tamara Bujanović Malkoč iz Bihaća.

https://civitas.ba/dodjela-priznanja-izvrsnosti-najnastavnik-za-skolsku-2019-20-godinu/”

Ljubiša Rokić, prof.