Povodom završetka nastave u školskoj 2017/18. godini, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske dr Dane Malešević uputio je čestitku svim osnovnim i srednjim školama.

U čestitki se kaže:

„Povodom završetka nastave u školskoj 2017/2018. godini, upućujem iskrene čestitke  svim učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju, kao i rukovodstvu svih škola u Republici Srpskoj.

Iako je školska godina iza nas za neke učenike bila više, a za neke manje uspješna, uvjeren sam da su svi bogatiji za nova znanja i nova prijateljstva. Stečena znanja uvijek otvaraju nove vidike a radoznalost i želja za novim otkriva talente. Savjetujem vam da uz zasluženi odmor, iskoristite dane raspusta i da obnovite neke lekcije koje su važne za nastavak školovanja.

U stalnim nastojanjima da unaprijedi obrazovni sistem, Ministarstvo prosvjete i kulture je donijelo nova zakonska rješenja u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja koja akcentuju ishode učenja, koji su ključ konkurentnosti kod zapošljavanja ili nastavka školovanja. Cilj nam je da unaprijedimo nastavni proces kako bi savladavanje novih nastavnih sadržaja za učenike bilo što podsticajnije i kod njih razvilo kreativnost i interesovanje za dragocjenim saznanjima.

Uz zahvalnost nastavnicima na posvećenosti vaspitavanju i obrazovanju mladih generacija, svima želim da predstojeći raspust provedu u dobrom raspoloženju i u društvu porodice kako bi se odmorili i pripremili za novu školsku godinu, nove izazove  i još bolje rezultate rada!“

Nastava u školskoj 2017/18. godini završava se u osnovnim školama najkasnije u petak, 22. juna, dok je nastava u srednjim školama završena 14. juna.

Nastava u školskoj 2018/19. godini počeće 3. septembra 2018. godine.