Ana Nišić je učenica četvrtog razreda, zanimanje veterinarski tehničar.

U svim razredima imala je odličan uspjeh (prosječna ocjena 5,00) i primjerno vladanje. Za postignut odličan uspjeh u svim razredima srednje škole iz svih predmeta propisanih nastavnim planom i programom i za primjerno vladanje dobitnica je diplome „Vuk Karadžić“.

Rođena je u Banjoj Luci, gdje je završila Osnovnu školu „Branko Ćopić“ i Osnovnu muzičku školu „Vlado Milošević”.

Član je Ansambla narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“ (sekcije folklor i orkestar) od 2011. godine. Aktivni je volonter organizacije Crvenog krsta Banja Luka od 2017. godine.

Zapažene rezultate ostvarila je na školskim takmičenjima u znanju iz pojedinih predmeta.

Sa svojim odjeljenjem zauzela je prvo mjesto na školskom i regionalnom takmičenju iz demokratije – u okviru projekta „Ja građanin“. Zajedno je sa pobjedničkom ekipom predstavljala školu u programu finalne smotre „Ja građanin“.

Učestvovala je na školskom i regionalnom takmičenju iz engleskog jezika.

Sa školskom ekipom učestvovala je na gradskom takmičenju iz Prve pomoći gdje je ekipa osvojila drugo mjesto.

Aktivan je učesnik u Školskom naučnom forumu – manifestaciji koja se organizuje na nivou srednjih škola.

Učestvovala je na manifestaciji „Inost mladih 2019“ i na CIVITAS-ovom programu vannastavne prakse u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Posjeduje sertifikat iz engleskog jezika koji je stekla preko kursa na IT Academy.

Posljednjih godinu dana angažovana je na snimanju i prevođenju holandskog dokumentarnog filma o kulturi i tradiciji bivše Jugoslavije („My Borrowed Heritage“).

Dalje školovanje planira nastaviti na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci.