“У Савиној земљи

И Савиној држави

Савина школа

И Савина црква

Деца Светог Саве

И сав Светосавски народ

Славе Савиндан”

Празник Светог Саве, првог српског архиепископа, просвјетитеља и учитеља обиљежен је и у нашој школи 27. јануара 2017. године у 11 часова.

Свечаности су присуствовали директор школе Еди Ханеш, професори, ученици као и дугогодишњи гости Пољопривредне школе.

Свој допринос и на овогодишњој светосавској прослави дали су ученици драмске секције под руководством професорице Бранке Новковић.

Ученици наше школе говорили су најљепше стихове и приче о Светом Сави како би се и ове године опоменули да је Свети Сава наш вјечити учитељ.

По завршетку приредбе, директор се обратио и захвалио свим присутним, захвалио се и нашим ” пчелицама ” како је назвао ученике и учеснике приредбе.

Савинданска свечаност је прилика да се осврнемо на постигнућа и награде наших најбољих ученика. Према критеријуму – успјеху ученика у току школовања, као и успјеху на такмичењима из разних наставних и научних области, Светосавска награда Пољопривредне школе припала је ученику четвртог разреда Саши Дерајићу.

Светосавска награда Града Бања Лука уручена је Наташи Ковачевић.

Свечаност је завршена агапама у школској трепезарији.

Ученици који су учествовали у приредби су: Анђела Дивљак, Никола Ђукић, Сергеј Љубојевић, Ивона Бијелић, Јанко Галић, Наталија Санковић, Теодора Капларски, Владан Ратковић и Дејан Савановић.

Ф О Т О  – Г А Л Е Р И Ј А