Naslovna Blog

O B A V J E Š T E NJ E  O POPRAVNOM ISPITU 

0
 • Prijava popravnih ispita 13 i 14.8.2018.  od 8,00 – 13, 00.
 • Pripremna nastava  za učenike koji su upućeni na popravni ispit  13, 14,17,18 i 19.8. 2020. године  u terminima koje će odrediti predmetni profesor.

Raspored polaganja  popravnog ispita:

 • 19. 8. u  11,00 časova pismeni ispit iz srpskog jezika
 • 19. 8. u 11,00  časova pismeni ispit iz engleskog jezika
 • 20. 8. od 9,00 časova  usmeni ispiti
 • Sjednica Nastavničkog vijeća i verifikacija uspjeha na popravnom ispitu  20.8.

direktor:

Bojan Bakal, prof.

 

 ZA MATURANTE –  o b a v j e š t e nj e  o ispitima u avgustovskom ispitnom roku

 ZA MATURANTE –  o b a v j e š t e nj e   o ispitima  

u avgustovskom ispitnom roku

Završni i maturski ispit

 • Završni ispit polažu učenici koji su završili zanimanje u trećem stepenu.
 • Maturski ispit polažu učenici koji su završili zanimanje u četvrtom stepenu.

Učenik podnosi: prijavu, rodni list,  primjerak maturskog rada i svjedočanstva o svim završenim razredima.

Raspored polaganja  završnog i maturskog ispita:

 • Prijava maturskog i završnog ispita  8.2020. od 12,00
 • Pismeni ispit iz srpskog jezika 21.8.2020. u 9,00
 • Rezultati  pismenog ispita 24.8.2020.
 • Odbrana završnog i  maturskog rada je 24.8. 2020. u 10 ,00
 • Ispit iz izbornog predmeta je 25.8.2020.
 • Sjednica Nastavničkog vijeća i verifikacija ispita 25.8.2020.
 • Podjela diploma o položenom završnom i maturskom ispitu  je po dogovoru sa razrednicima, a najkasnije pet dana od dana polaganja ispita.

direktor:

Bojan Bakal, prof.

 

 

REZULTATI UPISA U PRVI RAZRED U JUNSKOM  UPISNOM ROKU

0

SVI UČENICI KOJI SU KONKURISALI U JUNSKOM UPISNOM ROKU

PRIMLJENI  SU U ŽELJENO ZANIMANJE.

 

BANJA LUKA, 26.6.2020.

Direktor:

Bojan Bakal, prof.

Priznanje za JU  Poljoprivrednu skolu Banja Luka

0

JU Poljoprivredna škola iz Banja Luke  dobitnik je kao kolektiv priznanja  za prikaz i dostavljanje multimedijalnih sadrzaja u toku realizacije on- line nastave na daljinu.Tekst zahvalnosti prenosimo u cjelosti sa zvanične stranice Civitasa BiH(www.civitas.ba) .Zahvaljujemo se učenicima III1 razreda (Živković Marjani i Milošu Niniću) kao i ostalim učenicima koji su učestvovali u projektu „Ja gradjanin“ sa temom“ Problem zagadjenja vazduha u našoj sredini „ i predmetnom profesoru Ljubiši Rokiću.

POGLEDAJTE VIDEO

Dio zahvalnosti prenosimo…..

 

Multimedijalni sadržaji Civitas online nastave građanskog obrazovanja imali su više od 300 000 pregleda. U njihovoj pripremi sudjelovalo je više od stotinu profesora, nastavnika i studenta – peer edukatora kojima su dodijeljene zahvalnice za doprinos prvoj online predmetnoj nastavi građanskog obrazovanja u našoj zemlji.

Civitas online nastava počela je 17.03.2020. Do kraja školske godine njene multimedijalne sadržaje pregledalo je 304 927 korisnika. Ovi sadržaji bili su podijeljeni u više sekcija. Počeli smo sa Srednjoškolskim programom i Utorkom za osnovce – sadržajima koji su pratili nastavnim planom i programom definirane module, lekcije i ishode učenja za predmetnu nastavu građanskog obrazovanja. Uz znanja koja su učenici usvajali koristeći audio i video prezentacije, pripremali smo i objavljivali kvizove znanja, blic testove, zadaće, te izazove praktične i problemske nastave kako bi se mogao pratiti rad i uspjeh učenika. Nakon toga uveden je „Kutak za nastavnike“ – edukativni program koji su vodili naši univerzitetski stručnjaci, a u kojem je bilo riječi o metodici nastave građanskog obrazovanja i prilagodbi poučavanja za aktivno i odgovorno građanstvo individualnim potrebama svakog učenika s fokusom na rad s djecom i mladima koji imaju poteškoće u učenju i razvoju. Do kraja školske godine otvorene su i sekcije „Prvi koraci“ – program za rani odgoj i obrazovanje namijenjen odgajateljima predškolskih ustanova i nastavnicima razredne nastave i „Kutak za peer edukaciju“ koji je bio namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji žele naučiti i istražiti nešto više, a uređivali su ga i pripremali studenti i svršeni mladi profesionalci, članovi CIVITAS alumni mreže. U mjesecu travnju/aprilu otvorili smo i program za našu Univerzitetsku mrežu namijenjen predstavljanjima studentskih istraživačkih radova na temu političke, medijske i informacijske pismenosti, političke participacije građana u procesima javnog odlučivanja, te druge teme od javnog značaja.

 

Dobitnici zahvalnice u kategoriji Kolektivi i istaknuti pojedinci su:

Dika Makota, CIVITAS Mreža edukatora
Edin Vučelj, Oružane snage Bosne i Hercegovine, CIVITAS Alumni Mreža
Ayse Cankaja, studentica – aktivistkinja
Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama i psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla
Elektrotehnička škola Tuzla (odjeljenja 3T1, 3T2, 3T3 i 3T5)
Mješovita srednja škola Bugojno (odjeljenja IIIa, IIIb, IIIc, IIId, IIIe)
JU Poljoprivredna škola, Banja Luka
Srednja škola Pere Zečevića, Odžak
Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš – Sarajevo
Mješovita srednja škola „Vitez“, Vitez
Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde
Mješovita srednja škola „Zijah Dizdarević“, Fojnica
Mješovita srednja škola „Profesor Omer Filipović“, Ključ
Richmond Park International Secondary School, Sarajevo
Osnovna škola „Glamoč“, Glamoč
Osnovna škola „Bristovi“, Bugojno
Osnovna škola „Hamza Humo“, Babino-Zenica
Osnovna škola „Hašim Spahić“, Ilijaš – Sarajevo
Osnovna škola „Kiseljak 1“, Bilalovac
Osnovna škola „Husein ef. Đozo“, Goražde
Osnovna škola „Kaćuni“, područno odjeljenje Katići
Osnovna škola „Kaćuni“, područno odjeljenje Busovaća
Osnovna škola „Malta“, Sarajevo
Osnovna škola „Drvetine“, Bugojno
Osnovna škola „Višća“, Živinice

 

https://civitas.ba/civitas-dodijelio-zahvalnice-pojedincima-i-kolektivima-koji-su-dali-doprinos-prvoj-online-nastavi-gradanskog-obrazovanja/

Ljubiša Rokić, prof.

Dodjela priznanja izvrsnosti „NajNastavnik“ za školsku 2019/20. godinu

0

Profesor  JU “Poljoprivredna škola” Banja Luka Ljubiša Rokić, dobitnik je priznanja “NajNastavnik”  za školsku 2019-2020 godine, za kreiranje on line  nastavnih sadržaja u okviru predmeta Demokratija I ljudska prava.

Pismo zahvalnosti prenosimo u cjelosti…

“Poštovani nastavnici, dragi učenici, saradnici, partneri i prijatelji Obrazovnog centra CIVITAS,

prije tri mjeseca smo kao odgovor na obustavu tradicionalnog modela nastave zbog proglašenja pandemije virusa COVID-19 pokrenuli ciklus video lekcija i započeli pripremu različitih multimedijalnih sadržaja za potrebe online nastave građanskog obrazovanja. Ponosni smo na činjenicu da je broj korisnika ovih programa premašio 280 000, te da su u kreiranju sadržaja ravnopravno sudjelovali odgajatelji, nastavnici razredne i predmetne nastave, studenti – peer edukatori i profesori javnih univerziteta iz cijele zemlje. Odlučili smo stoga dodjelu priznanja izvrsnosti „NajNastavnik“ ove godine vezati za rezultate, inovativnost i autorstvo na multimedijalnim sadržajima koje su naši edukatori pripremali za potrebe online nastave, kvalitet u online poučavanju sadržaja građanskog obrazovanja i mentorstvo kolegama u pripremi i prilagodbi sadržaja građanskog obrazovanja za potrebe online nastave. Uz pet od ranije poznatih kategorija za rani odgoj i obrazovanja, razrednu i predmetnu nastavu građanskog obrazovanja u osnovnim školama, CIVITAS školske programe građanskog obrazovanja u srednjim školama i univerzitetskih programa, ove godine dodajmo i novu kategoriju, kategoriju posebnog priznanja za studente – peer edukatore.

Dobitnici priznanja izvrsnosti „NajNastavnik“ u realizaciji predmetne nastave građanskog obrazovanja u srednjoj školi su:
Tamara Bujanović Malkoč, Bihać
Ahmed Omerović, Tuzla
Admira Uzunić, Tuzla
Ljubiša Rokić, Banja Luka
Haris Hadžizukić, Konjic
Sabina Makota, Goražde


Dobitnica posebnog priznanja je Tamara Bujanović Malkoč iz Bihaća.

https://civitas.ba/dodjela-priznanja-izvrsnosti-najnastavnik-za-skolsku-2019-20-godinu/”

Ljubiša Rokić, prof.

Učešće JU Poljoprivredna škola u projektu “Zdravi životni stilovi”

0

Upravo su zdravi životni stilovi i kultura dijaloga ujedinili učenike iz 16 banjalučkih srednjih škola da učestvuju u projektu Zdravi životni stilovi u organizaciji NVO Perpetum Mobile.Projekat  je počeo u februaru mjesecu I  trajao je sve do juna mjeseca 2020 godine.Prvi dio aktivnosti odnosio se na  predavanja i radionice iz oblasti zdravih životnih stilova,  gdje su učenici  imali priliku učiti i o osnovama debate, kao i oprobati se kao afirmacijska ili negacijska ekipa debatujući na teme iz ,,Priručnika Y”. Nakon što su učenici edukovani u prethodna tri ciklusa edukacije,pristupilo se fazi snimanje i TV emitovanje debatnih emisija pod nazivom ,,čEtaonica”.

U velikom studiju Elta televizije od 15.6.2020 godine  počelo je snimanje serijala emisija u okviru projekta „Kulturom dijaloga do zdravih životnih navika“ koji se radi u saradnji sa udruženjem Perpetuum mobile. U debatnoj emisiji Četaonica, predstavnici učenika 15 banjalučkih srednjih škola će kroz takmičenje pokazati ko je najbolji u debatama, prvenstveno o temama koje i dalje predstavljaju neku vrstu tabua na našim prostorima.

Emitovanje prve emisije Četaonica je na programu 29.06. u 21 čas na programu Elta televizije. Pobjednici prvih sedam emisija, njih 14 i jedna ekipa koja je žrijebanjem prošla direktno, učestvuju u četvrtfinalnom dijelu takmičenja. Pobjednici takmičenja biće poznati 21. jula, kada je na programu finalna emisija. U projektu su učestvovali učenici III razreda(Pačavra Isidora,Anđela Kecman I Marija Marić)  naše škole zajedno sa profesorom Ljubišom Rokićem.

Ljubiša Rokić, prof.

F O T O

 

Praktična nastava, II razred – Zaključivanje ocena

U fascikli Praktična nastava za II razred nalazi se lekcija “Zaključivanje ocena” koja je namijenjena učenicima II3  razreda. Molim učenike da pogledaju “ЗАКЉУЧИВАЊЕ ОЦЕНА.docx”. Kontakt e‐mail je: gordana.obradovic@skolers.org

Društvene mreže

2,795FanovaLajkuj
1,024PratilacaZaprati